tiistai 13. maaliskuuta 2012

Parasta parsakaalista

Rakastan parsakaalia ja niin tekee myös lapseni, onneksi vai pitäisikö sanoa hänen onneksensa ;).
Leevi maistoi sitä soseutettuna ensi kertaa eilen. Ennakkon olin lähes varma että kyseinen tuote ei tule olemaan kovinkaan suuri hitti. Hän on jo mieltymyksensä osoittanut ihanan makeaan porkkanaan mutta toisin kävi! En meinannut pysyä hänen tahdissaan. Lisäsin sekaan hivenen neitsyt kookosöljyä ja hitti oli syntynyt. Leevillä oli myös kova tarve avustaa lusikan viemisessä suuhun. Hyvä näin, sillä maistui tai ei,sitä on luvassa lisää ja paljon!




Kevät on täällä tai ainakin ovella. Se saa minut tekemään salaatteja tehotuotantona. Parsakaalin pohjalta syntyi tällainen ravintopommi..
Salaatti


Nippu  Frisee salaattia
200g    Parsakaalia
1/2       Punasipuli    
1/2       Kurkku
2          Porkkanaa
3          Tomaattia
1          Omena
Reilusti ituja ( käytin mungpavun- ja quinoanituja)
Päälle sesaminsiemeniä


Huuhtele kasvikset huolelliseti ja pilko haluamallasi tavalla. Itse suosin porkkanaa suikale muodossa, tähän käytän perunankuorijaa. Raasteena porkkana on salaatin seassa mielestäni liian kosteaa ja voi näin tehdä salaatista vetisen.


Sesamcurry -"majoneesi"


1dl         Sesaminsiemeniä liotettuna ( liotin 4h)
2tl          Currya tai maun mukaan
2rkl        Ravintohiivaa
1tl          Agavea
1/2         Limenmehu
1/2         Kalaharin suolaa
1/2         Omena
Ripaus   Mustapippuria
Vettä


Huuhtele siemenet hyvin. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää vettä sen mukaan kuinka juoksevaa kastikkeesta haluat. Itse pidän suht paksusta. Sekoita tasaiseksi ja kaada salaatin sekaan. Pyörittele ainekset hyvin ja tarjoile!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti