Mausteinen täyteleipä
Leipä
n.500g mieleisiä leipäjauhoja
(suosi kuitenkin pientuottajien luomujauhoja. Käytä jauhot kahden viikon kuluessa pussin avaamisesta, näin takaat paremman ravintoarvon)
2rkl hunajaa
1tl suolaa
3/4 osa kuivahiivaa
3rkl oliiviöljyä
3dl lämmintä vettä
oliiveja
2rkl provencale yrttiseosta
Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja sekoita hiiva joukkoon. Lisää suola, hunaja ja yrttiseos. Sirottele jauhot hiljalleen koko ajan vaivaten. Lisää viimeisenä paloitellut oliivit. Kun taikina pysyy kasassa alusta se hyvin. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota lämpimässä 1,5 tuntia. Valmista sillä aikaa täyte.
Täyte
4 isoa valkosipulin kynttä
1 punasipuli
2 pientä porkkanaa
pala punaista- ja keltaista paprikaa
parsakaalin vartta sekä vähän kukintoja
3rkl oliiviöljyä
tuoretta inkivääriä
ripaus neilikkaa
1/5tl kanelia
1tl jeeraa
1/5tl jauhettua korianteria
1/5tl cayannepippuria
suolaa
Paloittele sipuli, valkosipuli, inkivääri, porkkanat sekä paprikat. Kuori parsakaalin varsi ja paloittele. Tämä osoittautui parsakaalin parhaaksi palaksi, varsinaista herkkua! Viipaloi kukinnot jos niitäkin käytät. Lisää mausteet sekä öljy ja sekoita hyvin käsi pelillä. Anna seistä huoneen lämmössä kunnes taikina on kohonnut.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla alustalla kaksi pyöreää pizzapohjaa muistuttavaa taikinaa. Levitä täyte toiselle taikinalle ja lisää päälle 2rkl hunajaa. Laita toinen kanneksi ja voitele siirappivedellä. Pistele haarukalla reikiä jotta höyry pääsee ulos. Paista leipää 175C asteisessa uunissa noin 45 min, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Nauti hieman jäähtyneenä.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla alustalla kaksi pyöreää pizzapohjaa muistuttavaa taikinaa. Levitä täyte toiselle taikinalle ja lisää päälle 2rkl hunajaa. Laita toinen kanneksi ja voitele siirappivedellä. Pistele haarukalla reikiä jotta höyry pääsee ulos. Paista leipää 175C asteisessa uunissa noin 45 min, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Nauti hieman jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti