lauantai 2. kesäkuuta 2012

Vesimeloni-Basilikasmoothie


Toukokuun opettavainen Hävikistä herkuksi- tempaus on nyt ohi. Kuukauden aikana sain paljon uusia ideoita eikä hävikkiä syntynyt juuri nimeksikään. Tämä oli hauskaa sekä taloudellista. Meillä ainakin jatketaan samaan malliin, suosittelen ! 

Basilika on yksi suosikki yrteistäni, sitä tulee käytettyä usein. Ainoa ongelma on että siitä syntyy helposti hävikkiä koska se nahistuu herkästi. Yrtti onkin käytettävä kokonaan yhdellä kerralla sillä, muutaman lehden nyppiminen aiheuttaa sen kuukahtamisen eikä sitä ole enään kiva laittaa esim. salaattiin.

Mutta juomassa se toimii kyllä oikein hyvin. Mikä sen parempaa kuuman kesäpäivän juomaksi kuin jäähileinen smoothie? Basilikan nahistuneet lehdet antoivat ihanan viettelevän kokemuksen yhdessä vesimelonin kanssa. Loput yrtistä kannattaa laittaa uuteen multaan ja katsoa josko se poikisi uusia lehtiä. Muistat vain hoitaa sitä valolla ja vedellä eikä pieni jutustelukaan ole pahasta :).

Vesimeloni-Basilikasmoothie

  • basilikaa
  • vesimelonia
  • inkivääriä
  • ripaus cayannepippuria
  • jäitä
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen, lisää tarvittaessa hieman vettä. Vältä nauttimista liian nopeasti  ettet saa epämiellyttävää "jäätelöpäänsärkyä".



2 kommenttia:

  1. Jipii, nyt kommentointi onnistuu!
    Ihanan kuuloinen hellejuoma. Täytyypä kokeilla vesimelonia smoothiena, tulee ihan sellaisenaan syötyä vain. Ollaan koko perhe aivan hirmuja syömään vesimelonia!

    VastaaPoista
  2. Hienoa Paula! Ja kyllä on ihana juoma helteelle etenkin, enään puuttuu vain helteet. Meillä menee myös paljon vesimelonia ja ollaan annettu pienimmänkin jo maistella, hyvin näyttää kelpaavan :).

    VastaaPoista