perjantai 24. elokuuta 2012

Vehnänoraspesto

Kesäloma ja mökkeilyt ovat takanapäin, on siis aika palata kirjoittamisen pariin. Aloitetaan vaikka
eilen syntyneestä tajuttoman hyvästä pestosta.
Se syntyi puhtaasti kokeilunhalusta joka on mielestäni yksi avaintekijä raakaruokailussa. Päästä irti sisäinen taiteilijasi ja jammaile tehosekoittimen tahdissa. Taatusti yllätät itsesi kuinka herkut syntyvät kuin tanssien. Mottoni voisikin olla kaikki vaan tehosekoittimen kautta! No näin ei tietenkään asia täysin ole mutta kyllä suuri osa ruoasta meillä valmistetaan tätä maagista vempainta käyttämällä.

Vehnänoras on ravintotiheydeltään mitä parhain mutta tuoreena en saa sitä millään kurkustani alas, en ilman takaisinvirtausta. Olen yrittänyt antaa aikaa elimistölleni totutella siihen mutta se ei kerta kaikkiaan tunnu onnistuvan. Tahdon jokatapauksessa käyttää tätä todellista superfoodia. Hankin siis  omani valmiina jauheena jota on helppo lisätä mm.viherpirtelöihin. Eilen sitä eksyi pestoni sekaan, tämä ihana luomus onnistui todella hyvin. Tanssikuviot olivat kohdallaan! Suosittelen kokeilemaan etenkin jos tuoreella versiolla saat samoja oireita kuin minä, sillä niin kuin sanottu vehnänoras on yksi ravintorikkaimmista kasveista. Elimmistömme kiittää meitä sen käytöstä!

Vehnänoraspesto

Suuri nippu basilikaa
0,5dl  persiljaa
3  valkosipulinkynttä
suolaa
vajaa desi laadukasta oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
1tl hunajaa
1 tomaatti
1rkl vehnänorasjauhetta
0,5dl liotettuja auringonkukansiemeniä

Liota siemeniä neljä tuntia ja kaada liotusvesi pois, huuhtele siemenet hyvin.
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen laulaa kunnes seos on pestomaista. Tarjoile keitetyn pastan, raakapastan, leivän tai vaikkapa salaatin kanssa. Käytä pesto muutaman päivän sisällä ja säilytä jääkaapissa. 

Hyvä vitamiinipaukku alkavaan syksyyn!




4 kommenttia:

  1. Hei tämä on hyvä ohje! Meillä on vehnänorasauhetta kaapissa, mutta jotenkin tosi laiskasti tulee laitettua smoothieen ja mihinkään muuhun en ole "osannut" laittaa : ) Joskus yritän kasvattaa orasta, mutta kahdella vasemman käden peukalolla onnistun saamaan aina homeen täyttämää kasvualustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säpinää: Tästä syntyi kyllä varma kestotuote meidän keittiöön:). Itsellänikin rajoittuu helposti vehnänoraksen käyttö vaan smoothieihin mutta nyt alan kyllä "tehtailemaan" jotain muutakin mielenkiintoista. Ainakin yritän :).

      Poista
  2. Ihanan luovaa, niinkuin raakailu parhaimmillaan on. Vehnänoras peston höysteenä menee taatusti kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on Outi! Ja yleensä ne parhaat luomukset syntyy silloin kun "antaa mennä vaan"- vaihde on päällä :)

      Poista